Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Gyerekcsonkítás Svédországban

2013. október 04. - szekularisfigyelo

A svéd ombudsman Fredrik Malmber a svéd orvosok társasága, az egészségügyi dolgozók szervezete, a svéd gyermekorvosok társasága és a svéd gyermeksebészek társasága képviselőivel a Dagens Nyehter napilapban egy levelet publikált, amelyben a gyerekek körülmetélésének betiltását követeli, mert az (ha orvosi indok nélkül végzik) ellenkezik a gyerek alapvető emberi jogaival. A műtét fájdalmas, visszafordíthatatlan és komplikációkkal járhat.
Svédországban 2001-ben legalizálták a gyerekek vallási okokból történő körülmetélését kéthónaposnál fiatalabb fiúcsecsemőknél, feltéve, hogy orvos végzi, és a szülőket részletesen tájékoztatták a műtétről. Azóta évente 3000 fiún végzik a műtétet.

http://www.secularism.org.uk/news/2013/09/swedish-ombudsman-calls-for-ban-on-circumcision?

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr195542761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása