Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Egyházi adóbehajtás spam-smssel

2013. október 05. - szekularisfigyelo

Spam-sms-ek miatt kell büntetést fizetnie a grazi katolikus egyházmegyének.
2012 májusában az egyházmegye sms-ben figyelmeztetett 15 ezer megkeresztelt katolikust, hogy nem fizetette be a tagdíját, és a kéretlen üzenetek miatt többen feljelentést tettek. Volt némi vita az ügy jogi értelmezése körül, és figyelemre méltó megállapítás született a bíróság részéről ezzel kapcsolatban. Elméletileg ugyanis a szervezetek által tagjaiknak küldött üzenetek nem minősülnek spam-nek, és nem szükséges ehhez a tagok előzetes engedélyét bekérni. A bíróság szerint azonban ezekhez a szervezetekhez a tagok jellemzően felnőttként csatlakoznak és önként. Ez viszont nem mondható el az egyházakról: Azokhoz az ember jellemzőek gyerekként, a szülői akarat következtében csatlakozik, és az önkéntesség legfeljebb abból áll, hogy az illető nem lép ki. A szervezethez való aktív csatlakozás hiányában azonban nem jön létre beleegyezés tömegesen küldött üzenetek fogadására.

http://derstandard.at/1379291722923/Kirche-darf-keine-Massen-SMS-verschicken?ref=article

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr545542752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása