Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A papi visszaélésékről is az elvált szülők tehetnek

2013. október 12. - szekularisfigyelo

Bocsánatot kellett kérnie Jozef Michalik przemysli érseknek, aki azt találta mondani, hogy a szexuális visszaélések oka, hogy a szeretethiányos felbomlott családokban nevelkedő gyerekek csüngenek a papokon. Ezt a kijelentést a lengyel püspökök értekezletén tette, amelynek fő témája az egyházon belüli  gyerekbántalmazások megelőzése volt. A konferencia, illetve az egyházi személyek által elkövetett visszaélésekről szóló vitát a Lengyelországba visszatért Jozef Wesolowski érsek váltotta ki, akit azzal vádolnak, hogy a pápai nunciusként a Dominikai Köztársaságban töltött ideje alatt kiskorúaktól vásárolt szexuális szolgáltatásokat.

A lengyel katolikus főméltóság kijelentése óriási felháborodást váltott ki, amelynek nyomán visszakoznia kellett. A lengyel püspöki kar a konferencia végén kiadott nyilatkozatban bocsánatot kért az egyházi személyek által elkövetett sérelmekért.

http://index.hu/kulfold/2013/10/09/az_ersek_szerint_a_pedofilia_oka_hogy_a_gyerekek_szeretetre_vagynak/
http://religion.orf.at/stories/2608445/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr215565417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása