Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Katolicizmus és nácizmus: Erich Priebke temetői

2013. október 21. - szekularisfigyelo

Nem mondok újdonságot azzal, hogy a volt pápa, XVI. Benedek által többé-kevésbé az egyházba visszafogadott, magukat az igaz egyházi hagyományok őrzőinek tartó Piusz-testvéreknek a nácizmus kedves ideológia – egyik prominens volt tagjuknak, Richard Williamson püspöknek jogerős papírja van arról, hogy holocausttagadó (Williamsont a közösségből kizárták, ám ezt nem azzal indokolták, hogy hülyeségeket nyilatkozik történettudományi kérdésekben, hanem engedetlensége miatt és a közösség iránti aggodalomból). A napokban alkalma van a csoportnak a nagyobb közönségnek a gyakorlatban is bemutatni álláspontjukat: a „hivatalos” katolikus egyházzal szemben ők vállalták az emberiség elleni büntettek miatt az olasz hatóságok által elítélt, korára tekintettel azonban háziőrizetben élt, 100 évesen elhunyt katolikus Erich Priebke temetését, aki halálában sem az olaszoknak, a németeknek, sem az argentinoknak nem kellett – még nem tudni, hol lesz eltemetve. A hulla jelenleg a Piusz-testvéreknek a Róma melletti Albano Lazialeban található központjában helyezték el. Albano Laziale polgármestere, Nicola Marini próbálta megakadályozni a hulla elhelyezést, mert az antifasiszta hagyományaira büszke község sem kér a Róma melletti barlangokban 335 (háromnegyed részben nem zsidók, ha ez valakinek fontos) civil lemészárlásában résztvett Priebkéből.
Priebkéért latin misét mondott a konzervatív katolikus közösség, miközben a templomuk előtt a helyiek „Priebke hóhér” transzparensekkel tiltakoztak, igaz, valahonnan érkezett 20 náci is ezek lehurrogására.

http://www.ksta.de/politik/-ns-verbrecher-priebke-piusbrueder-ermoeglichen-trauerfeier,15187246,24637568.html
http://brightsblog.wordpress.com/2013/10/16/ns-verbrecher-tumulte-bei-priebke-trauerfeier/ 
http://www.spiegel.de/panorama/ns-kriegsverbrecher-erich-priebke-piusbrueder-ermoeglichen-trauerfeier-a-927994.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr185588625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása