Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Legitimáció nélkül

2013. október 24. - szekularisfigyelo

A 2011-es népszámlálás szerint a skótok fele ne  kötődik egyházhoz. Ennek ellenére mind a 32 kerületi oktatási bizottságban teljes jogú tagként jelen van 3-3 egyházi képviselő, aki nem választás útján került a bizottságba, és csak az általa képviselt egyháznak felel. 19 bizottságban ők képezik a mérleg nyelvét, azaz kiegyenlített erőviszonyok mellett az ő kezükben van a döntés.

Ennek szeretne véget vetni az Edinburghi Szekuláris Társaság, amely az egyházaknak az oktatásban játszott történelmi szerepének az elismerése mellett is arra hívja fel a figyelmet, hogy ez a helyzet antidemokratikus és nem felel meg a mai, megváltozott viszonyoknak. Nem elfogadható, hogy egy társadalmi csoport ilyen módon befolyásolja a helyhatóságok döntéseit – az ő helyük az összes többi civil szervezet és magánember mellett van, akik mind hallathatják a hangjukat a kérdések megvitatásában, de a döntést a demokratikusan megválasztott képviselőkre kell bízni.

http://www.secularism.org.uk/news/2013/10/secularists-urge-scottish-government-to-remove-non-elected-religious-reps-from-school-boards

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr285588695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása