Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Szülőből csak keresztény van Balog Zoltán szerint

2013. november 11. - szekularisfigyelo

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének IX. országos kongresszusán tartott beszédet, amelyben elmondta, rosszul esett neki, hogy az egyházak nem kérnek a kötelező hittanból, kifejtette, szerinte a keresztények és nem keresztények között az a különbség, hogy a keresztények "magasabbra" teszik az erkölcsi lécet, és elmondta, hogy a keresztény emberképet az a nevelőszülői hálózat is mutatja, amelynek az a célja, hogy minden 12 alatti gyereknek nevelőszülőt találjanak (tegyük hozzá, ez nemzetközi elvárás és vajmi kevés köze van a kereszténységhez, amely mindeddig jól elvolt az intézeti neveléssel, amíg az egyházi intézményekben történt). - Már korábban írtam arról, hogy Balog a nevelőszülőket kötelező egyházi kurzusba zavarja, annak terhe mellett, hogy még a nem főállású és az elhunyt rokon vagy barát gyermekét nevelőktől is elveszik a gyerekeket.
Ez utóbbival kapcsolatban érdemes elolvasni a Vásárhelyi Hírhatár cikkét az ebben a képzésben főszerepet játszó, itt is már említett Ágota Alapítványról és annak vezetőjéről, Kothencz Jánosról, akiről a lap ezt írja:
"Figyelemreméltó Kothencz János sokrétűsége. Mint ahogy korábban is megírtuk, Kothencz János a Szeged-Csanádi Egyházmegye gyermek és ifjúságvédelmi főigazgatója, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató igazgatója és egyben a szolgáltató felügyeletét is saját maga gyakorolja, derül ki az alapító okiratból. Az ÁGOTA Alapítványt (magánalapítvány) – mely részben finanszírozza a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatót – Kothencz János alapította 2002 márciusában. Az alapítási vagyon összege: 100.000 Ft. Gyakorlatilag Kothencz János alapítványa részben finanszírozza azt az intézményt, melyet Kothencz János vezet, de az ellenőrzést is maga Kothencz János végzi, sőt az alapítvány kuratóriumának az elnöke  is. Hogy a beteljesülés ne maradjon el Kothencz János az Ágota Alapítvány Felnőttképző Intézményének az igazgatója is, mely aktív részese lesz a nevelőszülők felkészítésének. No comment."
http://nepszava.com/2013/11/magyarorszag/balog-miniszter-a-keresztenyek-felsobbrendusegerol.html
http://www.vasarhelyi-hirhatar.hu/hirek/az-allam-elveszi-a-gyereket


A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr125628398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása