Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Törökország iszlamizálódása

2013. november 12. - szekularisfigyelo

Tovább folytatódik Törökország iszlamizálódása. Miután a nők immár a maguk félemberségét szimbolizáló fejfedővel is egyetemre járhatnak, a konzervatív miniszterelnök, Recep Tayyip Erdogan ezúttal az egyetemistákra csapott le, pontosabban „erkölcseikre”: közölte, elfogadhatatlan, hogy a kollégiumokban férfiak és nők élnek egymás mellett kellő felügyelet nélkül, ami belügyminisztere, Muammer Güler szerint a terrorizmus, a prostitúció és a bűnözés melegágya. Az ellenzéki pártok tiltakoznak az ország iszlamizálása ellen, így az ellenzéki CHP szóvivője, Haluk Koc azzal vádolja a kormányt, meg akarja figyelni polgárait, a párt elnöke, Kemal Kilicdaroglu pedig közölte, Erdogan közel-keleti államot akar faragni Törökorzságból.
Közben a Diyanet, azaz Törökország vallásiügyi hivatala közben fatvát adott ki a tetoválások ellen. Vicces módon ezt azért indokolták, hogy az, aki az Istentől kapott testét módosítja, Isten kegyelmétől eltávolodik. Ez érdekes módon a tetoválás mellett a fülbevalók és egyéb ékszerek viselésére vonatkozik ugyan, de nem vonatkozik a nemi szerveken végzett olyan testmódosító műtétekre, mint amilyen a körülmetélés.

http://www.shortnews.de/id/1059488/tuerkei-praesidium-fuer-religionsangelegenheiten-erlaesst-fatwa-gegen-tattoos http://religion.orf.at/stories/2613450/ via http://blasphemieblog2.wordpress.com/2013/11/08/turkei-opposition-gegen-schrittweise-islamisierung/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr515628442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása