Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Bolgár alvilági állapotok

2013. december 08. - szekularisfigyelo

Nem igazán nyugodt a püspökök élete Bulgáriában. Tavaly a 15 püspök közül 11-ről kiderült, a titkosszolgálatnak dolgozott. Az idén Kirill várnai püspök a nyáron belefulladt a Fekete-tengerbe, utódja megválasztását viszont elhalasztották – miután a választó papok egy része azt állította, manipulálták a választást és kenőpénzeket fizettek. Most meg az egyik szakszervezeti vezető közölte, a tengerbe fulladt püspök korábban arról számolt be neki, hogy halálos fenyegetéseket kapott püspöktársától, Nikolai plovdivi püspöktől, akit egy segédpüspök is Kiril meggyilkoltatásával vádol. A tényleges elkövetők a segédpüspök szerint szerzetesek voltak. A plovdivi püspököt ezen kívül azzal vádolják, hogy megmérgezte a Stara Zagora-i kollégát, Galaktiont, amire fel Nikolai a rendőrséget hívta, amely közölte, ők nem avatkoznak egyházi belügyekbe. A Galaktiont kezelő kórház azonban felmentette a vádlottat, mondván, Galaktiont nem mérgezés miatt kezelik.
Egyszerűbben volt megoldható egy fiatal szerzetes kínos ügye: miután nyilvánosságra került egy videó, amelyben a szerzetes fizetett fiúkkal létesít szexuális kapcsolatot, a szerzetest felfüggesztették és belső vizsgálatot indítottak ellene.

http://diepresse.com/home/panorama/welt/1493708/Mord-Vergiftung-Bestechung_Bulgariens-Kirche-im-Chaos

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr145676213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása