Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Az ajatollah unokája

2013. december 09. - szekularisfigyelo

Az új iráni elnök, Hasszán Ruhani nekilátott visszafogni az iráni erkölcscsőszöket, akik a vallás nevében fellépve nőket molesztálnak ruházatuk miatt. Az elnök már a kampány során kijelentette, gondoskodni fog arról, hogy a nők az utcán teljes biztonságot élvezzenek, és most az erkölcsrendészetet a belügyminisztérium ellenőrzése alá helyezte. Szerinte az erkölcsös magaviselet túlmutat a fejkendő kérdésén, és az a kérdés, ahogy az erkölcsrendészet az erényt értelmezi, ellenérzéseket szül a társadalomban, negatív eredményekkel jár, és ellenkezik az iszlám tanításaival és az alkotmánnyal. Az iráni rendőrség vezetője megerősítette, hogy mostantól nem a bűnüldöző hatóságok dolga a nők öltözködésének a felügyelete.
Ennél tovább megy az iráni forradalom vezérének, Khomeini ajatollahnak az unokája, Szahra Esragi, aki nemrég egy interjúban bírálta a tisztviselőnők öltözködését, különösen a fekete csadort viselő külügyminisztériumi szóvivőt, akinek pedig szerinte figyelemmel kellene lennie arra, hogy az egész világ előtt képviseli a tárcát. Esragit magát gyakran bírálják, mert szeret színesen öltözködni, amire azzal válaszol, hogy senki nem köteles ránézni, nővérei és anyja is így öltözködött, és nagyanyja, az ajatollah felesége is így gondolt. Színes öltözködésre bíztatja a nőket és a ruhaviselési szabályok eltörlését követeli.
http://www.sueddeutsche.de/politik/frauenrechte-im-iran-revolution-der-farben-1.1820040

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr395676299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása