Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Felekezeti hovatartozás Új-Zélandban

2014. január 20. - szekularisfigyelo

Új-Zélandban is tartottak népszámlálást. Néhány apróbb felekezeten kívül minden vallási közösség létszáma csökkent, és a lakosság fele nem tartozik felekezethez. A legnagyobb vallási felekezet a katolikus, amely – bár tíz év alatt szintén csökkent a számuk – megelőzte az eddig legnagyobb vallást, az anglikánokat. A legnagyobb világnézeti csoport azonban a felekezethez nem kötődők, akik a lakosság 38,6%-át teszik ki. A két legnagyobb keresztény csoporthoz a válaszolók 11,6% (katolikus) és 10,8% (anglikán) tartozik, és keresztények összesen épp annyian vannak, mint a felekezeten kívüliek: Új-Zéland lakosságának a 39,7%- vallotta magát kereszténynek a népszámlálásban. A nem keresztény vallásúak kevesen vannak: a legnagyobb csoport a hinduké, aki a 4,2 milliós lakosság 2,1%-át teszik ki. A buddhisták aránya 1,4%, a muszlimoké 1,1%. A lakosság 17,1%-a nem válaszolt a kérdésre.

http://www.secularism.org.uk/news/2013/12/census-shows-christians-no-longer-a-majority-in-new-zealand?

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr375755295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása