Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Belső marketing egy ír drogmaratonos szcientológus módjára

2014. január 21. - szekularisfigyelo

Erős nyomás alatt lehetett Kristian Shortt: egyházi tevékenységének sikerét azzal próbálta bizonyítani feletteseinek, hogy egy újság címlapját hamisította. Erre úgy derült fény, hogy a Szcientológia Egyház floridai központjában levetítettek egy videót, amelynek egy része a szcientológia drogellenes ágának (amely nálunk „drogmentes maraton” címmel volt egy időben aktív, illetve az egészségügyi problémákat étrendkiegészítőkkel való megoldását népszerűsítő Litkei-féle tevékenységgel jelenlegi is népszerűségre törekszik) írországi sikereiről számol be. Krisztian Shortt ugyanis azt állította, csoportja tevékenységének köszönhetően is 85%-kal csökkentek a drogozással kapcsolatos bűncselekmények Írországban, és ezt hamisított újságcímlapokkal és hamisított interjúkkal „támasztotta alá”: a videóban szerepelt a Donegal News ezzel kapcsolatos „címlapja”, és a csoporttal való „interjúrészletek” BBC Radio Foyle-ban és az Ocean FM, valamint az Inishowen Independent egy cikke. A Donegal News szerkesztője, Columba Gill azt nyilatkozta, soha nem volt ilyen címlapjuk, és a két rádióadó szerint sem hitelesek az interjúk. A videofelvételben szintén szerepeltetett rendőrőrs sem tudott a dologról, és több bolttulajdonos tiltakozott az ellen, hogy üzletük szerepel a filmben mint szórólap-osztogatási helyszín. Kristian Schrott testvére, a szintén szcientológus Sabrina közben bevallotta, hogy az anyag egy része fiktív.
A filmet amúgy az egyház szilveszteri ünnepségén mutatták be a floridai Clearwaterben, hogy bemutassák a világ különböző tájain végzett munkát.

http://donegalnews.com/2014/01/bogus-donegal-news-front-page-used-in-scientology-video/#sthash.wzvBpv2G.dpuf
http://brightsblog.wordpress.com/2014/01/18/scientology-caught-faking-propaganda-video/http://www.shortnews.de/id/1071427/irland-scientology-faelscht-in-ihrem-propaganda-video-titelseite-einer-zeitung
http://www.shortnews.de/id/1071571/scientology-irland-gibt-zu-teile-des-propaganda-videos-sind-nachgestellt

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr445771140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása