Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Amina

2014. január 24. - szekularisfigyelo

Marokkóban korábban az iszlám szokásjognak megfelelően a nemi erőszak miatti büntetést megúszhatta a bántalmazó, ha feleségül vette az áldozatot (akinek értelemszerűen kevés választási lehetősége volt). 2012-ben azonban egy lány, a 16 éves Amina al-Filali a kényszerházasság elől az öngyilkosságba menekült, ami akkora felháborodást vont maga után, hogy a kormány megígérte, felülvizsgálja a törvényt.
Ez most meg is történt, és a továbbiakban a bántalmazó büntetését nem csökkenti, ha feleségül veszi áldozatát. Ugyanakkor bár a 2011-es új alkotmány rögzíti a nők és a férfiak egyenlőségét, még mindig sok a teendő, a jogszabályokat illetően is, és a társadalmi gyakorlat tekintetében is: még a hivatalos adatok szerint is a nők 10%-a van kitéve szexuális erőszaknak, és többnyire a férj a bántalmazó.

http://news.orf.at/stories/2215227/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr715778796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása