Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kinek a kezébe is kerül a gyerektáboroztatás?

2017. március 28. - szekularisfigyelo

26 milliárd forintból tervezi az állam felújítani a zánkai és a fonyódligeti gyerektáborokat, amelyeket még tavaly átadott az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványnak, amely 15 évi táboroztatást követően akár el is adhatja majd a felújított ingatlanokat (persze akkori állapotuk attól függ majd, mennyi pénz jut a folyamatos karbantartásra). Ám nemcsak vagyoni szempontok vannak itt: Az Erzsébet Alapítvány tulajdonosa a nyíltan a Fideszért kampányoló Kiss-Rigó László püspök vezette Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató, amely országos egyházi módszertani központként a honlapon olvasható bemutatkozása szerint a KDNP gyermekvédelmi jolly jokere, a Kothencz János-féle Ágota® Alapítvány Kothencz János által kifejlesztett módszertanát követi. Olyannyira, hogy Kothencz nemcsak az Ágota® Alapítvány létrehozója, hanem a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója is. 

Az alapítvány és a kapcsolódó intézményekben alkalmazott módszer kimondott célja az evangelizáció, azaz a (katolikus) hittérítés, oly módon, hogy a családból kitaszított és emiatt bizalmukat vesztett gyerekekben az elfogadást és a bizalomépítést (tehát a szakmai munkát) vallási ideológiával vegyítik. (Miközben amolyan "Más szemében a szálkát..." módon "Küldetés" rovatukban meg is jegyzik, hogy bizony a kiszolgáltatott gyermekek, fiatalok könnyen válnak szekták áldozatává.) 

Az Ágota® Alapítvány és Kothencz eddig is a kormány KDNP-szárnyának a jóbarátja voltak: a saját elmondása szerint maga is három hónapostól tizenöt éves koráig állami gondozott (ami nyilván nyomott hagyott rajta), pedagógus-teológus Kothencz János 2001-2002 körül Harrach Péter közbenjárásával kapta meg Szeged ifjúságreferensi posztját. Konglomerátuma nagyra nőtt: honlapjuk szerint szakembercsoportjuk 200 főt tesz ki, és 7000 gyermeket értek el. 2013-ban Balog Zoltán miniszter minden nevelőszülőnek előírta, hogy vegyen részt egy 400 órás szakmai továbbképzésen (azoknak a nevelőszülőknek is, akik egy rokon vagy barát gyermekét fogadtak be magukhoz), amelyet az Ágota® Alapítvány és a váci katolikus főiskola (amelyet egészen mostanáig Fülöpné Erdő Mária, Erdő Péter bíboros testvére vezetett - viselt dolgairól a Magyar Narancs írt) dolgozott ki - a kormány által a TÁMOP keretében osztott 5,3 milliárd forintnyi EU-s pénzből, amelyből a nevelőszülők egy részének a képzésére is futotta. A képzést azóta más képzőintézmények is kínálják, az amúgy állami képzés szakmai felügyeletét többek közt az Ágota® Alapítvány látja el. 

Az Ágota® Alapítvány az abortusztiltásért is kitesz magáért. 2013-ban 25 millió forint állami támogatást kaptak a 2011-ben bebukott abortuszellenes plakátok újbóli kihelyezésért - Soltész Miklós (KDNP) szociális államtitkár szánt 110 millió forintot szánt arra, hogy magzatok képeivel (a magzatok persze idősebbek voltak azoknál, amelyeknél még engedélyezett az abortusz) lebeszélje a terhes nőket az abortuszról. A dolog szépséghibája, hogy EU-s esélyegyenlőségi pénzeket használt volna fel arra, hogy lebeszélje a nőket arról, hogy maguk döntsenek magukról. 

http://hvg.hu/hetilap/2017.12/201712_erzsebetingatlanok_hazafias_taboroztatas 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3112383437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása