Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A glasgow-i és a birminghami rendőrség a londoni nyomdokain szcientológia-ügyben

2008. június 08. - szekularisfigyelo

A londoni rendőrség után (vö. http://szekularisfigyelo.blog.hu/2008/05/22/a_londoni_rendorsegnek_fontosabb_a_szcientologia_mint_a_szolasszabadsag) a glasgow-i és a birminghami rendőrség is felszólította a Szcientológia Egyház ellen tiltakozókat a „cult”, azaz „szekta” kifejezés mellőzésére tiltakozó transzparenseiken. A londolni ügyben az illetékes ügyészség nemrég úgy határozott, a „szekta” szó használata a szcientológiával kapcsolatban nem meríti ki a gyűlöletkeltés fogalmát. 
A glasgow-i rendőrség a felszólítás során azzal érvelt, a gyülekezési jog gyakorlása és mások háborítatlansága között meg kell találni az egyensúlyt.
Birminghamban a rendőrség előre közölte, gyűlöletkeltés miatt le fogják tartóztatni azt, aki transzparensén a „szekta” szót szerepelteti, továbbá a tüntetők nem használhatnak megafont. Ezen felül a közterületfenntartók megbírságoltak négy szórólaposztót, szemetelés címen, időközben azonban kiderült, jogtalanul szabták ki a bírságot.

http://blog.newhumanist.org.uk/2008/05/clampdown-on-anti-scientology.html
http://blog.newhumanist.org.uk/2008/06/now-anti-scientology-protesters-are.html
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr27510098
süti beállítások módosítása