Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Rajzolj 2

2010. június 19. - szekularisfigyelo

Korábban említettem, hogy a "Rajzolj Mohamedet"-nap miatt kitiltották Pakisztánból a Facebookot. Közben a pakisztáni hatóságok a hírek szerint vádat is emeltek Mark Zuckerberg Facebook-alapító és két alapítótársa, Dustin Moskovitz és Chris Hughes ellen, és feljelentették "Andy"-t is, azt a német nőt, aki (szerencséjére álnév alatt) a "Rajzolj Mohamedet"-versenyt kezdeményezte. A pakisztáni ügyészség szerint ugyanis mindannyian megsértették a pakisztáni BTK 295-C szekcióját, amely szerint halállal vagy életfogytiglani börtönnel sújtandó az, aki akármilyen módon, akár közvetlenül, akár közvetetten megsérti a prófétát. A feljelentő most azt várja, mikor kéri a rendőrség az Interpoltól a vádlottak kiadatását. 
 

freethinker.co.uk/2010/06/19/pakistan-authorities-wants-facebook-founder-charged-with-blasphemy/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr832094030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása