Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Válás katolikus módra

2010. november 11. - szekularisfigyelo

Más állam jogrendszere szerint hozott ítéletet egy olasz bíróság: a vatikáni kánonjogra hivatkozva azon az alapon nyilvánított semmissé egy házasságot, hogy a feleségnek véleménye volt. 
Miközben a katolikus egyházfő a napokban többek között azért is szidta vendéglátóját, a spanyol államot, amiért szerinte túlságosan is könnyűvé tette a házasságok felbontását, a modenai katolikus bíróság számára a házasság visszacsinálásához elég indokot jelentett az, hogy az asszony többször hangot a férje előtt is annak a véleményének, hogy számára a hűség nem fontos egy párkapcsolatban. A nő ugyan ténylegesen nem csalta meg a férjét, de az egyházi bírák úgy látták, véleményének a kinyilvánításával megsértette a feleségnek azt a kötelességét, hogy hűséges maradjon urához. Ezt az egyházi ítéletet a bolognai állami bíróság átvette, és az asszony hiába fellebbezett, a fellebbviteli bíróság is helyben hagyta.  

www.uaar.it/news/2010/11/09/cassazione-recepisce-sacra-rota-infedelta-anche-solo-teorica-rende-nozze-nulle

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr882442497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása