Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Cukros bácsik

2011. október 10. - szekularisfigyelo

A hámelni patkányfogó meséjét próbálja megvalósítani egy berlini keresztény közösség: játszótereken szólítanak le általános iskolásokat és csokival és játékokkal próbálják elcsábítani őket délutáni Bibliabulijaikra – nem feltétlenül a szülők tudtával, bár az egyesület azt állítja, felhívják a megszólítitt gyerekek figyelmét arra, hogy beszéljenek szüleikkel. A gyerekektől egyben el is kérik a lakcímüket, elmondásuk szerint azért, hogy ha valami történik velük a rendezvényen, értesíteni tudják a szülőket és meghívókat tudjanak küldeni. Bár a vallási egyesület úgy hirdeti magát, hogy szociálisan hátrányos gyerekekkel foglalkoznak, jól szituált környékek játszóterein is nyomulnak, ahol a gyerekek biztosan nem szenvednek csokihiányban. Ráadásul a gyerekeket a szülők arra próbálják nevelni, idegenektől ne fogadjanak el semmit, így eléggé sajátos, hogy az egyesület ebben gyakorlatilag keresztbetesz a szülőknek. Bár az egyesület azt állította, engedélyt kértek a rendszeres gyerekrendezvényekre, az illetékes hivatal erről mit sem tud. A célt viszont nyíltan fogalmazza meg az egyesület: azért csinálják, mert keresztény értékeket akarnak belenyomni a gyerekekbe („weil wir wieder christliche Werte in die Kinder reinbekommen wollen.“)
http://www.welt.de/vermischtes/weltgeschehen/article13640782/Freikirchler-locken-Kinder-mit-Duplo-zu-Bibelstunden.html

Hoyerswerdában pedig a Gideonosoknak engedélyezték, hogy az iskolaudvarokon osztogassák az Újszövetséget, mondván, bár állam és egyház elkülönítve működik, az államnak támogatnia kell a vallásokat és a Biblia ismerete amúgyis hozzátartozik az általános műveltséghez.
http://www.lr-online.de/regionen/weisswasser/Wenn-die-Bibel-zum-Streitfall-wird;art13826,3519201

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr803288915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása