Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Amit az ausztrálok nem szeretnek

2011. december 12. - szekularisfigyelo
Az ausztrálok egy új felmérés szerint nyitottak a spiritualitás iránt, de úgy gondolják, azt nem az egyházakban fogják megtalálni. Az ezer fő megkérdezésével végzett kutatás célja az volt, hogy megállapítsák, mi riasztja el az ausztrálokat a vallástól. A legnagyobb ellenszenvvel a vallásukat reklámozó celebektől viszolyognak (70%-os arányban), ez után a csodálatos történetek következnek 58%-os elutasítottsággal. A keresztény egyházakkal a megkérdezettek 91%-ának a szexuális bántalmazások miatt van baja, 88%-nyian képmutatónak és másokat alap nélkül bírálónak tartják az egyházakat, a megkérdezettek 87%-át taszítják az egyházak pénzügyei, és 83%-nyian a vallásháborúkat említették, mint az egyházak negatívumát. Az egyházak tanítását illetően 69%-nyian elutasítják a homoszexualitással, 66%-nyian a pokollal, 60%-nyian a nőkkel és a szenvedéssel kapcsolatos tanításokat. A megkérdezettek ennek ellenére nyitottak: 52%-uk szívesen folytat párbeszédet filozófiai kérdésekről, 54%-uk csodálja az őszinte hívőket, és 60%-uk nem zárja ki, hogy az életében bekövetkező valamilyen változás hatására megváltoznak a vallással szembeni álláspontja.
Az ausztrálok 40%-a tekinti magát kereszténynek, míg az arányuk 2006-ban még 64% volt. 10%-uk más vallást követ, 19% azt mondja, spirituális, de nem vallásos, és 31%-uk közölte, nem vallásosak és nincsenek egyéb spirituális hitei sem. A valláshoz tartozók fele azt mondta, nem gyakorolja vallását.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr373446994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása