Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Egy kis rendreutasítás

2012. február 02. - szekularisfigyelo

Orbán Viktor miniszterelnök minapi brüsszeli látogatásán szekularitás-ügyben is kapott némi eligazítást. Miután Európa keresztény értékeiről papolt, az éppen frissen az Európai Parlament elnökévé választott Martin Schulz ezt válaszolta neki:
"Köszönöm, miniszterelnök úr. Engedje meg, hogy tippet adjak önnek. Minden bizonnyal igaz, hogy az ön országában és az ön alkotmányában, és Európában is a kereszténységnek megvan a maga helye. De hadd mondjam önnek katolikusként és egyben egy sokvallású, soketnikumú és soknemzetiségű parlamenti gyűlés elnökeként a következőt: Európa lehet akár keresztény, akár nem. De az biztos, hgoy Európa vagy sokszínű, vagy megbukik. Ezt, azt hiszem, egy ilyen házban határozottan le kell szögezni."

(“Many thanks, Mister prime minister Orbán. Please allow me, to give you a hint. It is certainly true, that in your country and in your constitution and in Europe, Christianity has its place. But let me say to you as Catholic, who is at the same time also President of a multireligious, multiethnic, multinational parliamentary assembly, one thing: either Europe is Christian or not, that may be. But for sure Europe is either pluralistic, or it will fail. I believe, that this is in such a House definitely necessary to establish.”)

politicsreligion.eu/2012/01/20/new-elected-president-schulz-defends-diversity-in-europe/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr444054655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása