Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Egy gyermekgyilkosság margójára

2012. március 03. - szekularisfigyelo

Istennek áldozta fel gyermekét - magyarázta tettét az a romániai nő, aki egy egyhetes hír szerint baltával lefejezte gyermekét. Érdemes azonban a bulváros címsoron túl is elolvasni a hírt, főleg, ha nem csupán szörnyülködni szeretnénk, hanem megérteni, mi történt. Amolyan szokványos gyermekgyilkosságról van ugyanis szó.
Szokványos abban az értelemben, hogy ezúttal is sokgyermekes családanya (egyelőre) legkisebb, 6-7. sorszámú gyermekének kellett meghalnia. A féltucatnyi élő gyerek bizonyítja, hogy ezek az anyák nem alapból képtelenek gondoskodni a gyerekeikről, hanem „csak” bekattantak.
Szokványos abban is ez a történet, hogy az anya nem alkalmazott fogamzásgátlást - ez az asszony 27 éves korára 7. gyerekénél tart(ott) és nem tudatosan tervezte ilyenre a családját.
Szokványos abban, hogy az anya úgy egyáltalán nem tervezte, nem irányította tudatosan az életét. Felelősséget nem vállal, nem cselekvő ember. A dolgok megtörténnek ezekkel a nőkkel, hívőbbeknél a jóisten akaratából.
Még a gyerek halála is csak úgy megtörténik - valahogy még ezt sem ő cselekedte.

Az, ahogyan ezek a történetek elmesélődnek a médiában, az apák tekintetében is sajátos viláképet tükröz: a gyerekügyek az anyák dolga, az apa amolyan spermadonorként jelenik meg, de valahogy fel sem merül az ő felelőssége: tényleg nem vette észre, hogy valami nincs rendben, és mégis mit gondolt, hogy évente felcsinálja a passzivitásba süllyedt feleségét (amikor ma már a gyerekhalandóság nem mérsékli a gyerekszámot).
 
Életük irányítását mások kezébe helyező, ambíciók nélküli, az apa részvállalását a kisgyermekgondozásban el nem váró és a sorozatos „gyerekáldást” alázatosan elfogadó nőkből kerülnek ki a gyerekgyilkosok.
A fundamentalista keresztények nőideáljából.
 
(A hírt a Facebook Ateizmus csoportjába tették fel: www.stop.hu/kulfold/lefejezte-gyermeket-hogy-felaldozza-istennek/1004873/)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr664285936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása