Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kiskorúak térítése

2013. március 03. - szekularisfigyelo

Szülők és tanárok körében felháborodást keltett a szalafisták legújabb kampánya Algéria egyik régiójában. Egy szervezet ugyanis azt tűzte ki célul, hogy a fejkendő hordásának fontosságáról győzze meg a női lakosságot. A kampány azonban nem felnőtt, független és magukért kiállni tudó nőket céloz meg, hanem 10-15 éves lányokat, akikkel a pszichológus általi meggyőzést követően alá is íratnak egy papírt arról, hogy meg is értették a fátyolhordás jelentését és jelentőségét.
Az arab tavaszt követően romlik a nők helyzete, gyakrabbá váltak az utcai molezstálások és az erőszak, de egyiptomi felmérésekből tudni, hogy ezektől nemhogy a fejkendő, hanem az arab félsziget divatja, az arcot is elfedő nikáb sem véd meg.

http://www.siawi.org/article4918.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr25099930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása