Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Népszámlálás

2010. október 27. - szekularisfigyelo

Nagy-Britanniában is úgy döntött a politika, a következő népszámláláson is rákérdeznek a lakosság vallási hovatartozására. Ott is csupán egy kérdés lesz (mert minden egyes újabb kérdés megdobja a költségeket), amely természetéből adódóan a gyakorlatban torz és megbízhatatlan adatokat eredményez - aszerint, ki mit ért "vallás" alatt. A tapasztalatok szerint a legtöbb ember azt a vallást ikszeli be, amelynek ünnepeit a szülei gyerekkorában megtartotta, függetlenül attól, jelenleg hogyan viszonyul az adott valláshoz, és nem beszélve arról, követi-e tanításait. Épp ezért annak érdekében indult kampány Nagy-Britanniában, hogy a megszámlált nép a tényleges felekezeti kötődéséről nyilatkozzon. 
Mivel nálunk is nagy általánosságban lesz megfogalmazva a kérdés (ahelyett, hogy mondjuk olyasmire kérdeznének rá, hogy "Mindennapi életvitelében követi-e valamely felekezet speciális tanításait, és ha igen, melyikét?"), nálunk is elkelne egy hasonló kezdeményezés. 

census-campaign.org.uk/faq/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr632399434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása