Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Nem kivétel

2013. január 22. - szekularisfigyelo

Úgy tűnik, nem egyedül a minap nyilvánosságra jött esetben járt egy nő rosszul a két kölni (nem egyházi finanszírozású) katolikus kórházzal, akit annak ellenére nem voltak hajlandók rendőrségi megvizsgálni és a rendőrségi eljáráshoz szükséges leletet kiállítani, hogy az orvosi ügyelet közölte velük, az ilyenkor kötelező felvilágosítás a sürgősségi fogamzásgátlásról és a recept kiállítása már megtörtént. Jelentkezett egy másik nő, akit tavaly ősszel megerőszakoltak. Őt a rendőrök vitték az ágostonrendiek kórházába, ahol ugyan megvizsgálták és elkészítették a dokumentációt, majd közölték vele, hogy menjen nőgyógyászához. Azt már nem mondták neki, hol tud a leggyorsabban hozzájutni sürgősségi fogamzásgátláshoz (amelynek hatékonysága gyorsan csökken), és pszichológusi segítséget sem kapott. Egy helyi egészségügyi szakpolitikus úgy nyilatkozott, ha ez a helyzet, akkor fel kell tenni azt a kérdést, hogy az egyházi intézmények egyáltalán alkalmasak-e általános nőgyógyászati ellátás nyújtására.

Az esemény utáni tablettával Regensburgban is gondok vannak a családtervezéssel és gyermekvállalással kapcsolatos tanácsadást nyújtó pro familia munkatársainak a tapasztalatai szerint : ott ugyanis nincsen nőgyógyászati osztállyal is rendelkező állami kórház. A katolikus kórházakban meg van tiltva a sürgősségi fogamzásgátlás. Az ezt keresőket kidobják, és jobb esetben azért közlik, ne próbálkozzon a másik kórházban, mert „az is az övék”, amint azt egy fiatal nő tapasztalta az „Irgalmasok”-nál. A média megkeresésére a kórház szóvivője közölte, számukra az élet két sejt összeolvadásával kezdődik, ezért elutasítják a levonorgestrel alkalmazását – amivel le vannak maradva a tudomány mi állásáról, amely szerint úgy tűnik, csak a peteérést befolyásolja. Az evangélikus fenntartású kórházban felírják ugyan, ám csak egy lehetőleg megalázó stílusban végzett felesleges nőgyógyászati vizsgálat után, amiért 40 eurót kérnek az ügyféltől (a betegbiztosító által finanszírozott intézményről van szó, amúgy...). Amint kiderült, a vizsgálat szándékosan megalázó, amolyan „pedagógiai célzattal”.
Egyébként az egyetemi klinika is megéri a pénzét – ők azzal hajtják el a segítséget kérőket, hogy nincsen nőgyógyászatuk, ezért nem tudják felírni a tablettát. Amivel kerek-perec hazudnak: a tablettát bármilyen szakirányú orvos felírhatja anélkül, hogy vizsgálatot végezzen – a tabletta Európa 28 országában recept nélkül kapható a patikákban, és hatékonyságának a záloga, hogy minél hamarabb vegyék be, mert hatékonysága minden eltelt órával csökken.

http://www1.wdr.de/fernsehen/aks/themen/vergewaltigungsopferkoeln100.html via: http://hpd.de/node/14830

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr825033356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása