Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A csoda, ami nem történik meg

2011. május 13. - szekularisfigyelo

Időnként felütik a fejüket a mindenféle csodás gyógyulásokról szóló hírek. Most persze a katolikus egyház feje, II. János Pál boldoggá avatása kapcsán, hiszen az ilyesmihez igazolni kell egy csodát (a következő lépéshez, a szentté avatáshoz kettőt kell felmutatni). Akadt is egy, egy apáca azt tanúskodta, a néhai pápa gyógyította meg őt, miután imáiban hozzá fordult. Persze az érdekesség az, hogy az ilyesfajta csodás felépülések valahogy mindig olyasféle betegségekből történnek, amelyeknél amúgy is előfordul néha spontán gyógyulás, imával vagy anélkül, így aztán a szkeptikus kénytelen arra rámutatni, hogy finoman szólva is elég nehéz bebizonyítani, az illető felsőbb beavatkozásra gyógyult-e meg. A csodát egyértelműen bizonyító esetek valahogyan nincsenek – így jött létre a „God hates amputees” (Isten gyűlöli az amputáltakat) című weblap, amely kissé morbid humorral megállapítja, hogy Isten jobban szereti a tengeri csillagokat és bizonyos gyíkokat, mint akár az igaz háborúban végtagot vesztett igazhitűeket.

 

http://whywontgodhealamputees.com/
http://chronicle.com/blogs/brainstorm/does-god-hate-amputees/34900

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr862888608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása