Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Spiró reloaded

2011. január 04. - szekularisfigyelo

A közoktatási törvény előkészítése során kiderült, hogy Hoffmann Rózsa szerint az idegennyelv-oktatásnak nem szabadna ennyire az angolra összpontosítania, ehelyett más nyelveket kellene tanítani - nem második idegen nyelvként az angol mellett, hanem helyette. Úgy tűnik, ezt az elvet ifjú kereszténydemokraták már át is ültették a gyakorlatba - ugyanis minden jel szerint kihívást jelent számukra tévékészülékükön megtalálni az Off-gombot. Így aztán ahelyett, hogy kikapcsolták volna készülékeiket, inkább végignézték a Való Világ című műsort, amitől (különösen annak szexuális tartalmúvá lazult csajbulizós epizódjától) olyan traumát szenvedtek, hogy a lakosságot a műsor elleni tiltakozásra buzdítják az újonnan felállított, a közbeszédben Szalai Annamária személyében megtestesülő médiahatóságnál.
Az érintett csoportnak azonban a jelek szerint nemzeti irodalmunk tekintetében is hiányos a műveltsége: a feljelentők szervezete Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségnek nevezi magát, azaz IKSZ-nek, bizonyára nem gondolva arra, hogy a magyar szépirodalomban csak egészen picit is jártas embernek erről bizony nem juthat más az eszébe, mint Spiró György 1981-ben megjelent Az Ikszek című regénye, amelyben a művész főhős reménytelen harcot folytat a cenzúra mindent átható hatalmával szemben, amelynek szorgos hangyamunkásai a mindenütt jelen lévő, mindenről besúgó Ikszek. Valamiért úgy sejtem, a névválasztást nem az öniróniájuk ösztönözte.

http://index.hu/kultur/media/2011/01/04/a_keresztenydemokratak_a_valo_vilag_elleni_feljelentesre_buzditanak/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr822560934

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Klikkesedés és az önálló egyéniség 2011.01.14. 03:37:30

A klikkesedés az ami pusztító hatással bír sokmindenre. A klikkesedés hatására jelennek meg a kettős mércék és tűnik el a valódi szólásszabadság. A dolog mindig úgy kezdődik, hogy valaki egy létező, vagy nem létező közösség egy csoport nevében szólal ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása