Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Programajánló szombatra

2011. február 04. - szekularisfigyelo

Szombaton, február 5-én 10.23-kor a Szkeptikus Társaság csoportos homeopátia-túladagolást követ el Budapesten, az Országos Gyógyszerészeti Intézet előtt, valamint Székesfehérváron és Szegeden. Ugyanebben az időpontban számos külföldi városban is megszervezik ugyanezt az akciót, hogy rámutassanak a készítmények hatástalanságára.
Mielőtt most valaki jönne a másfelé forgó, memóriával rendelkező vízmolekulákkal: ahhoz, hogy megállapítsuk, mennyire eredményes egy kezelés, nem kell megérteni a hatásmechanizmust. Első körben az is elég, ha egy duplavak kísérletben (amelyben sem az orvos, sem a beteg nem tudja, hogy emlékező vízmolekulák cukorlenyomatát kapja-e, vagy placebót) megnézzük, a gyógyszert kapottak közül valóban nagyobb-e azok aránya, akik hamarabb meggyógyulnak.
Akit részletesebben érdekel a különböző gyógymódok hatékonysága, annak Simon Singh könyvét ajánlom: bookline.hu/product/home.action

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr132637114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása