Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Feszület csatornával

2012. április 18. - szekularisfigyelo

Istenkáromlással vádolják Sanal Edamaruku indiai szkeptikust, aki arról híres, hogy az indiai tévében kiállta egy a kísérlet során egyre vadabbul hadonászó guru ráolvasását. A szkeptikus ezúttal a katolikus egyház bögyébe lépett. Bombaybe utazott ugyanis, hogy kiderítse, mi okozhatja hogy a Velankanni Miasszonyunk temploma előtt felállított óriás feszület lábstigmájából átlátszó folyadék csöpög, amelynek a hívők csodatevő hatást tulajdonítanak. Edamaruku tévékamerák előtt elég hamar meg is találta a víz forrását egy szivárgó csatornában, amelyből a víz átszivárog a szoborba, amelynek alsó pontján lecsöpög. Edamaruku a tévében azzal vádolta a helyi katolikus vezetőséget, hogy nyerészkedésből talál ilyen „csodákat”, amelyeket erőteljes marketinggel reklámoz. Erre feljelentéssel fenyegették a hívők, amit aztán meg is tettek – igaz, a feljelentés tárgya nem a jó hírnév megsértése, vagy valami hasonló, hanem istenkáromlás.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr754455639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása