Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Állatkert

2012. június 02. - szekularisfigyelo

Az Egyesült Államokban két és fél évre ítéltek egy anyát, aki elmulasztott orvosi segítséget kérni gyermekének. Kilencéves fia meghalt, mert az „Elsőszülött Egyháza” című vallási közösség tagjaként anyja ne akart orvosi segítséget hívni, amikor a cukorbeteg gyereknél komplikációk létek fel. Az anya fia halálakor azt mondta a rendőröknek, nem akarta, hogy Isten csalódjon benne, mert gyenge a hite, védőügyvédje pedig arról próbálta meggyőzni a bíróságot, hogy az egyházának tanításai fényében az anya viselkedése racionális volt.
http://newsok.com/jury-gives-mother-prison-time-in-death/article/3679118

Kígyóharapásban halt meg egy amerikai prédikátor. Mark Randal Wolford, egy harminc éve kígyómarásban meghalt kígyókereskedő pünkösdista fia. Wolford fontos vallási kelléknek tekinti a kígyókat, hiszen szent Márk evangéliumának pünkösdről szóló 16. fejezete szerint „17Azokat pedig, akik hisznek, ezek a jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken szólnak, 18kígyókat vesznek kezükbe, és ha valami halálosat isznak, nem árt nekik, betegre teszik rá a kezüket, és azok meggyógyulnak.” Wolford Virginia államban erre hivatkozva a hit megvallásának eszközeként tekintett a kígyóval való játszadozásra. Ezúttal azonban pechje volt: a szertartás keretében a földre tett egy csörgőkígyót, amely combon harapta, és bár Facebookon keresztül is kérték a hívek imáját, múlt vasárnap meg is halt. Fel akarják terjeszteni Darwin-díjra.
http://freethinker.co.uk/2012/05/30/praise-the-lord-and-pass-the-rattlesnakes-demented-us-pastor-qualifies-for-a-darwin-award/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr864560330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása