Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Életmentő bíró

2012. június 05. - szekularisfigyelo

Ausztráliában egy négyéves gyerek kényszergyógykezelését rendelte el egy bíró – a szülők a Jehova Tanúi egyház tagjaiként ellenzik többek között a véradást, míg négyéves kislányuknak csontvelő és vér nélkül néhány héten belül meghal. Leukémiában szenved ugyanis, amely 90%-os eséllyel gyógyítható, de erre csak az őt egyébként szerető szülei vallása ellenében van esélye. Ezt az esélyt egy bíró adta meg neki azzal, hogy a szülők akaratát felülírva elrendelte a kislány gyógyítását. Valószínűleg a szülők is jól jártak ezzel – nem kell azzal a tudattal élniük, hogy vallásuk oltárán feláldozták a gyereküket, miközben a bíró levette vállukról azt a felelősséget, hogy vallásuk ellen vétkezzenek.

http://freethinker.co.uk/2012/06/02/judge-orders-blood-transfusion-for-daughter-of-jw-parents/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr574565766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása