Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Megdorgált keresztény etikaprofesszor

2012. június 07. - szekularisfigyelo

Ötoldalas megrovást kapott nézetei miatt Margaret Farley, a Yale Egyetem etikaprofesszora. 2006-ban megjelent könyvében ugyanis azt írja, előfordul, hogy egy egyébként normális párkapcsolatban a nő csak az önkielégítés során tapsztalja meg a szexualitás örömeit, ezért van olyan, hogy az önkielégítés jót tesz a kapcsolatnak. A 2008-ban díjjal kitüntetett "Just Love" című könyvében annak a véleményének ad hangot, hogy a keresztény etika szerint a válás, illetve a homoszexuális párkapcsolatok elfogadása mellet lehet érvelni.
A professzornő azonban katolikus apáca is. és a Vatikán többéves vizsgálódás után most nyilvánosan megrótta és a katolikus nevelőket eltanácsolta a könyv használatától, mert az alkalmas a hívők megzavarására. Farley vétke, hogy az egyház álláspontját úgy mutatja be, mint több vélemény egyikét. A maszturbációt az egyház "súlyos zavarnak" tekinti, a homoszexualitás pedig súlyos romlottságból fakadó cselekedet és ellenkezik a természet törvényeivel. Mindent összevéve a Vatikán szerint Farley professzor, aki több évig elnökölte az amerikai keresztény teológiai társaságot, elégtelen mértékben érti meg az objektív természetet és a természetes erkölcsöt.
A Vatikán eddig kevés nőt tüntetett ki önálló megrovással - "liberális nézetei" miatt eddig a német Uta Ranke-Heinemannt rúgták ki egyetemi oktatói állásából. Farley már nyugdíjas, így a megrováson túl nem eshet baja. Szerzetesrendjének vezetője, Pat McDermott nővér úgy nyilatkozott, mélyen sajnálja a megrovást. A Vatikán példát akar statuálni: mint korábban írtuk, a Vatikán eljárást indított az amerikai katolikus apácarendek szövetségével szemben, akik nem képviselik megfelelő formában a katolikus tanításukat: túl liberálisak és túl feministák.

http://www.tagesanzeiger.ch/panorama/vermischtes/Die-barmherzige-Schwester/story/16389343
http://freethinker.co.uk/2012/06/06/rogue-nun-raises-ratzingers-wrath
http://richarddawkins.net/audio/646146-nun-s-sex-talk-raises-the-vatican-s-ire

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr634570137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása