Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A szomszédban: kormánytemetés Szerbiában, kerítő hittantanár, titkos családapa

2013. május 11. - szekularisfigyelo

Különös gyászmisét rendezett két szerb ortodox püspök: Amfilohije és Atanaszije egy pénteki nacionalista tüntetésen gyászmisét olvasott a kormánynak és a kormányfőnek, Ivica Dacicnak olyan véget jósoltak, mint a tíz éve meggyilkolt Zorán Gyingyicsnek. Amfilohije a Ploitika című lappal közölte, mindennek el kell halnia, ami beteg. A médiában tiltakoztak, szégyennek nevezve, amit a két püspök csinált, a kormányfő azt kérdezte, mivel érdemelte ki Isten, hgoy ilyenek képviselik őt, és a szerb ortodox egyház vezetője, Irinej pátriárka szintén elhatárolódott két püspökétől.
http://www.spiegel.de/politik/ausland/bischoefe-drohen-regierung-in-serbien-mit-dem-tod-a-899234.html
A szerbeknél amúgy is áll a bál. Az illetékes zsinat megfosztotta állásától Zvorni és Tuzla szerb ortodox püspökét, Vladika Vaszilijét. A püspököt korábban költséges életvitele miatt bírálták, most azonban pedoszexuális bűncselekményekkel vádolják. A belgrádi sajtó szerint a zsinat birtokában bőséges mennyiségben vannak bizonyítékok, köztük fotók, pornográf videók és vagy 40 fiatal és pap tanúvallomása.
A szerb ortodox egyház ezen kívül egy szexuális zaklatás miatt feljelentett püspökkel (Pahomije), valamint egy háborús uszító püspökkel is büszkélkedhet, utóbbi húsz évvel ezelőtt büszkén pózolt a tévében egy bosnyák kislány koponyájával.
http://religion.orf.at/stories/2581127/ via http://blasphemieblog2.wordpress.com/2013/04/23/padophilie-serbisch-orthodoxer-bischof-verliert-amt/
http://srbija.blog.hu/2013/04/18/a_puspokok_fobunei

Lemondott a cseh és szlovák ortodox keresztény egyház vezetője. Az 59 éves Krystof metropolitát azzal vádolta egy tévéadó, hogy szerzetesi fogadalmát megsértve nőkkel volt viszonya, akiktől több (akár tízről beszéltek) gyerek is született. Április elején az egyházfő végül bevállalt két lánygyermeket, akiket szerzetesi fogadalma előtt nemzett, másokról viszont állítása szerint nem tud, és a támadásokat az egyházaknak megszavazott 40 millió eurós kártérítés feletti felháborodásnak tudja be. Azért döntött a lemondás mellett, hogy megnyugodjanak a kedélyek.
http://religion.orf.at/stories/2580087/ via http://blasphemieblog2.wordpress.com/2013/04/16/tschechien-orthodoxer-metropolit-tritt-zuruck/

Közben egy rijekai hittantanárról kiderült, hogy hölgyismerősének segített dugipénzt szerezni – a másodállásban szexmunkásként dolgozó nőnek segített megszervezni az üzletet. A dologra úgy derült fény, hogy egyik ügyfele elkezdte zsarolni a nőt, aki végül a rendőrség mellett döntött. A zsarolóról kiderült, hogy állításaival ellentétben semmiféle magas kapcsolatai nincsenek, ám az üzletnek így is vége szakadt.
http://srbija.blog.hu/2013/05/02/hitoktatot_vadolnak_keritessel 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr225295613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása