Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Erkölcsös ruházat és egyenruha

2009. október 13. - szekularisfigyelo

Nigériában törvényt akarnak hozni az erkölcsös öltözet védelmében. Halálos áldozata már most van.
A tavaly benyújtott javaslat feljogosít bárkit, rendőrt és civilt egyaránt, hogy üldözze azokat, akik nem elég "erkölcsösen" öltözködnek - a nőknek válltól térdig el kell fedniük magukat, a férfiaknak csak deréktól térdig. Aki áttetsző anyagot visel, ugyanúgy letartóztatását kockáztatja, ahogyan azok a férfiak is, akik az országút szélén végzik dolgukat. Ehhez hasonló, elvben csak a muszlimokra alkalmazható jogszabály következtében vált vitatott témává a nők nadrágviselése Szudánban, ahol nemrégiben megbotozásra, majd elzárásra ítéltek egy ENSZ alkalmazottat.  
A törvény még nem született meg, de annak az elképzelésnek, hogy aki "erkölcstelenül" öltözködik, azzal bármit meg lehet tenni, már van áldozata. Grace Ushangon csoportos erőszakot követtek el, amelybe belehalt, mert, amint az elkövetők mondták, öltözködésével mintegy felszólította őket erre. A fiatal nő az egyetemet végzetteknek kötelező egyéves polgári szolgálatot teljesítette és a polgári szolgálat egyenruháját viselte. 

http://allafrica.com/stories/200910080491.html
http://www.siawi.org/article975.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr861440066
süti beállítások módosítása