Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kuss Kuvaitban

2012. december 19. - szekularisfigyelo

Máris lejárt a nemzetközi humanistáknak az ateisták üldözéséről írott jelentésnek a szavatossága, ugyanis tovább romlott a helyzet: A kuvaiti parlament törvényt hozott, amely alapján az istenkáromlás a jövőben halálbüntetéssel büntetendő, a Mohamed prófétát vagy a síiták 12 fő imámját megsértő más vallásúaknak meg 10 év jár ugyanezért. Míg a törvény előterjesztői azzal magyarázták a törvényt, hogy az elmúlt időben elharapódzott az istenkáromlás, ellenzői szerint a törvény ellenkezik az iszlám tanításaival.
Ami biztosan gyarapodott, az a Twitteren vagy Facebookon tett „istenkáromló” állítások és kérdések miatt bebörtönzöttek száma. Egyikőjük épp Kuvaitban ül.

http://freethinker.co.uk/2012/12/14/kuwaiti-mps-vote-to-execute-blasphemers/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr794968713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása