Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A katolikus püspökök tiltakoznak a jogi védelem kiterjesztése ellen

2008. június 20. - szekularisfigyelo

Sajtótájékoztatót tartott a magyar püspöki kar családügyi bizottsága, amelyen tiltakoztak a bejegyzett élettársi kapcsolat ellen, mondván, egyház-, természet- és alkotmányellenes. – Azért valahol igen sajátos a jogvédelem kiterjesztését és a családalapítási lehetőségek bővítését „család elleni” lépésnek tartani. Nem beszélve arról, hogy nem is olyan ritkán a vadon élő állatok is „természetellenesek”.

Hozzátartozik az ügyhöz, hogy Nagy Imre kivégzését és Mintszenty József bebörtönzését emlegetve Tőkés László hétfőn leposztkommunistázta Kósáné Kovács Magdát az Európai Parlamentben, amiért Kósáné egy hónappal korábban tájékoztatta a parlamentet arról, hogy a magyar püspökök vatikáni látogatása során a pápa egyház- és alkotmányellenesnek nevezte a bejegyzett élettársi kapcsolatot, kiállt az EU és a tagállamok szekuláris jellege mellett, és felkérte Barroso elnököt, kezdeményezzen ezügyben párbeszédet a pápánál, mert az együttműködés előfeltétele a kölcsönös bele nem szólás. Tőkés véleménye szerint a valódi európai értékeket a keresztyén egyházak is képviselik, ezért azt javasolta, az EP hívja meg XVI. Benedek pápát. Kósánét távollétében szidták, így Martin Schulz kelt a védelmére és visszautasította a támadást; spontán felszólálását a képviselők megtapsolták.

Azt viszont nem tudom, hogy Tőkés tisztában van-e azzal, hogy a pápa szerint csak a katolikus egyház egyház. Tiltakoztak is pl. a svájci evangélikusok.

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr73529155
süti beállítások módosítása