Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A vallás(osak)nak kiszolgáltatottak

2008. december 30. - szekularisfigyelo

Előzmény nélküli felmérés készült Törökországban a vallásgyakorlásról, amely azt mutatta ki, hogy a vallásukat nem gyakorló muszlímok egyre inkább kéyntelenek igazodni a vallásosakhoz - vallásos környezetük egyre inkább úgy érzi, fel van jogosítva arra, hogy addig csesztesse a boltost, míg az péntekenként be nem zárja üzletét, és a nőt, amít fejkendőt nem ölt. A jelek szerint nem voltak alaptalanok azok a félelmek, amelyek szerint az, hogy a kormány vallásbarát, a gyakorlatban a vallás térhódításához vezet majd a mindennapi élet tekintetében.

Angliában pedig kampány indult annak érdekében, hogy a muszlímok is minden esetben a brit jog védelmét élvezhessék és a családjuknak és környezetüknek való kiszolgáltatottságuk ne vezethessen ahhoz, hogy jogi ügyeikben (házasságkötés és válás, öröklés, egyéb polgári peres dolgok) az úgymond "választott" saríabíróság nekik finoman szólva kedvezőtlen (kevésbé finoman: emberi jogokkal ellentétes) ítéltelével kelljen beérniük.

http://vifi.hu/hir/20081229_nyomas_alatt_a_vilagi_torokok,
http://vifi.hu/hir/20081230_one_law_for_all_kampany

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr69849248
süti beállítások módosítása