Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Feketelista

2010. április 23. - szekularisfigyelo

Továbbra is folyik az a bírósági eljárás, amelyet Spányi Antal székesfehérvári katolikus püspök indított rágalmazás miatt. Egy azóta a világhálóról lekerült honlapon valakik próbálták számba venni a katolikus egyház dolgozóinak bűneit, a püspököt pedig homoszexualitással vádolták. 
Azon persze lehet vitatkozni, hogy a homoszexualitással való megvádolás világilag ugyan mitől is lenne sértés, ugyanakkor a nemi irányultság különösen érzékeny személyes adat, ami az érintett hozzájárulásával nem tehető csak úgy közzé még akkor sem, ha történetesen igaz. A honlap a bűnök tekintetében nem válogatott, a sima homoszexualitástól és a heteroszexuális kapcsolatoktól a gyermekek molesztáláson át pénzügyi jellegű bűncselekményekig bezárólag mindenféle szerepelt, az is, ami - ha nem egyházi emberekről lenne szó, akik (a honlap szerint) vizet prédikálnak és bort isznak - magánügy, és olyasmik is, amelyek kimerítik a bűncselekmény fogalmát. Persze azt nem tudni, a vádakból mi igaz.

A NOL cikke: http://nol.hu/belfold/20100423-_papok__akik_jo_baratok_

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr431945283
süti beállítások módosítása