Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Karácsonyi babamentés

2011. január 20. - szekularisfigyelo

Egy ír bíró lakásán mentették meg egy kisbaba életét december 27-én, hajnali fél háromkor. A három hónapos kisfiú, akinek ikertestvére korábban meghalt, hörghuruttal került kórházba karácsonykor, és újra is kellett éleszteni. Annyira alacsony volt az oxigénszint és a vörösvérsejtek száma a vérében, hogy az orvosok vért akartak neki adni. A szülők azonban, mivel vallásuk tiltja a vérkészítmények alkalmazását, inkább hagyták volna elpusztulni gyermeküket, mintsem hogy vért kapjon, így a kórház kénytelen volt karácsony másnapján este kilenckor bíróságra menni. A tárgyalást végül hajnali egykor az ügyeletes bíró házában kezdték, hajnalra a gyerek kaphatott vért, és azóta jól van. De ugyanennek a párnak egy másik gyereke ügyében is a bíróságnak kellett elrendelnie, hogy vért adhassanak az orvosok.

http://www.irishtimes.com/newspaper/ireland/2011/0113/1224287412762.html
via: http://brightsblog.wordpress.com/2011/01/14/gericht-ordnet-bluttransfusion-fur-baby-von-zeugen-jehovas-an/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr422594386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása