Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A hit relativitása

2011. április 07. - szekularisfigyelo

Régebben a nyugat-európai városok tele voltak igazolványkép-késíztő fülkékkel. Egy művész most új hasznosítási lehetőséget talált: a mai rohanó világunkban kevés a spiritualitás, pedig muszáj lenne néha pár percre lenyugodni és az élet lényeges kérdésere összpontosítani. Ezt segíti Oliver Sturm vörösre festett imafülkéje, amely 50 cent ellenében öt percnyi spirituális támaszt nyújt. Egy megnyugtató hang köszönti a betérőt, akinek imát játszik le, sztereóban, és a tapiképernyőn egy otthonos állapotjelző mutatja, hol tart az ima.
Míg régen választási lehetőség nemigen volt, az ember beleszületett valamely vallásba, sőt, a harmincéves háborút követően földesura vallását követte, a mai világ kínos döntésekre kényszerít. Az imafülkében sincs bizonyosság: 65 nyelv 300 imája között lehet választani, és nemcsak a nagy világvallások, hanem pl. a Salamon-szigetek szellemidéző énekei is rendelkezésre állnak.
A Spiegel szerint egy japán tőzsdemagazin kiváló üzleti ötletnek tartja az automatát.
(És nem, a cikk nem április 1-én jelent meg.)
 

www.spiegel.de/kultur/gesellschaft/0,1518,753019,00.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr772796407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása