Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Leszbikus írónőnek állít szobrot a KDNP

2011. december 01. - szekularisfigyelo
A MANCS szerint (http://magyarnarancs.hu/belpol/szobrot-kap-tormay-cecile-77470) a VIII. kerület Fidesz-KDNP-s alpolgármestere, Sántha Péterné indítványára kap szobrot Tormay Cécile, aki az első világháborút követően megszervezte a Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetségét (amelynek deklarált célja volt a kudarcot vallott, töketlen elpuhult férfiak után feltakarítani és helyettük újra felépíteni a zsidózó-kommunistázó, úri-feudális Magyarországot), és aki a Babits Mihály, Ady Endre, Kaffka Margit, Móricz Zsigmond, Kosztolányi Dezső és mások fémjelezte "Nyugat" című folyóirat ellenében szerkesztette a konzervatív "Napkelet"-et.
Apró, ám e helyzetben nem egészen mellékes körülmény, hogy Tormay Cécile bizony leszbikus volt, és ez kortársai és elvbarátai előtt nem is volt titok.
Örömködhetnénk persze azon, hogy a Fidesz-KDNP politikusa átlépett saját árnyékán és belátta, hogy semmi köze ahhoz, hogy két független felnőtt szabad döntéséből mit csinál egymással. Attól tartok azonban, mégis inkább újabb műveltségbeli hiányosságról lehet szó, hasonlóan ahhoz, amikor az ifjú keresztényeknek sikerült a nyolcvanas évek rendszerkritikus példázatregényének cenzorai után elnevezni magukat. De azért reménykedjünk és adjunk esélyt Sántha Péternének, hátha a következő melegfelvonulás alkalmából kivonul Tormay szobra elé koszorúzni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr393429912

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért fontos a mesehallgatás? 2011.12.07. 17:09:46

Share: Facebook Online mese A gyermekek épp úgy tele vannak problémákkal, gondokkal, mint a felnőttek. Számos kérdés foglalkoztatja őket, köti le figyelmüket és teszi kicsi lelküket

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása