Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Mellényúló vásárlók

2012. március 05. - szekularisfigyelo

Elizabeth Cady Stanton az amerikai nőmozgalom egyik legfontosabb és talán a legismertebb alakja, aki nemcsak anpjai társadalmi vizsonyait elemzete, hanem nagyon élesen látta a kereszténység szerepét a nők elnyomásában, amelyet nem félt hangosan bírálni. „Nők Bibliája” címen tette közzé a Biblia egyes részeinek kommentárjait, amelyen több szerzőtárssal dolgozott.
Régen halott szerzőkről lévén szó, a Nők Bibliája ingyenesen letölthető a http://www.gutenberg.org-ról, és az Amazonon is ingyenesen kínálják Kindle-formátumban. A „vásárlói” ajánlások azonban arról tanúskodnak, hogy csalódtak: azt hitték, rendes vallásos alázatos asszonynak való épületes olvasmányt töltenek le, és olyan mélységesen felháborodtak a 117 éves, ingyen letöltött könyv tartalmán, hogy erről vásárlói értékelést kellett írniuk.

http://skepchick.org/2012/03/idiots-review-the-womans-bible/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr714285962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása