Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Katolikusok Ausztriában

2012. március 25. - szekularisfigyelo
Állam és egyház felemás szétválasztásának eredményeként létrejött kompromisszumok részeként Ausztriában a katolikus egyház mint szervezetnek vannak demokratikus vonásai. A minap választásokat tartottak, egészen szép sikerrel: a katolikusok 20%-a részt vett rajtuk. Ez épp a duplája annak, ahányan egy adott vasárnap misére mennek.
Ellenben Stützenhofenban történt egy kis bökkenő: a helyi egyházközség tanácsába ugyanis beválasztottak egy homoszexuális férfit, aki nem ám dugiban éli életét, hanem annak rendje és módja szerint bejegyzett élettársi kapcsolatban él. Ezt a helyi pap (aki mellesleg megkérte az illetőt, hogy ne áldozzon) és az illetékes egyházmegye nem akarja elfogadni, mondván, a bejegyzett élettársi kapcsolat egyértelműen eltér az egyház tanításától, így nem fogadható el a választás. A helyi választások levezényléséért felelős személy úgy nyilatkozott, manapság örülni kell, ha egyáltalán valaki hajlandó vállalni egy ilyen társadalmi tisztséget, és a helyi választók is egyértelműen nyilatkoztak: az illető 90%-os támogatottságot kapott a választás során.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr874336087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása