Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Vallásgyógyításreklám

2012. március 31. - szekularisfigyelo

Újabb területen követelik a vallás kivonását a normális polgári együttélés szabályai alól: A brit reklámszervezethez fordult három honatya, mert az betiltott egy megalapozatlan állításokat tartalmazó reklámot. A három papa keresztény és úgy gondolja, keresztény szervezet reklámjainál meg kell fordítani a bizonyítási terhet: ne a reklámozónak kelljen az állítását bizonyítania, hanem az elmarasztalónak azt, hogy nem igaz az állítás.
Tavaly egyébként kevesebbért tiltotta be a szervezet a Samsung reklámját, mert egy kacsintó Jézus-karikatúrával reklámozott „csodás” kedvezményeket, míg most arról van szó, hogy egy imával gyógyítást reklámozó szervezet reklámját tiltották be, mondván, megalapozatlan állításokat tesz és egyes esetekben megtévesztő lehet és megakadályozhat betegeket abban hogy időben orvosi segítséget keressenek. Az imával gyógyítók hátfájást, izületi gyulladást, szklerózis multiplexet, függőséget, rákot, daganatokat, depressziót, allergiákat és egyebeket gondolják imával gyógyíthatónak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr774346781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása