Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kicsit off: Rendkívüli barátok

2012. december 11. - szekularisfigyelo

A magyar származású amerikai fiataloknak a magyar kormánynak való megnyerésére létrehozandó Friends of Hungary nevű alapítványnak adományozandó 3,88 milliárd forintot is a rendkívüli helyeztek megoldására félretett 100 milliárdos keretből finanszírozzák, amely rossz nyelvek szerint azért ekkora, hogy a költségvetési törvény akadályai nélkül lehessen pénzek felhasználásáról dönteni.
Az alapítvány célja, hogy megnyerje a magyar származású amerikai fiatalokat a jelenlegi magyar kormány politikájának oly módon, hogy a majdani elit tagjaként ne kritkusan viszonyuljanak a Fidesz politikájához, hanem mindenkor támogassák és védjék a támadások ellen (igen, tudom, úgy hangzik, mintha paranoiás lennék).
Persze önmagában rendben van, hogy az állam segíti a magyar származású fiatalok magyarországi kapcsolattartását - ezt más államok is megteszik, és a magyar állam is megtette eddig is, hiszen Magyarország vagy 15-20 éve fogad magyar származású fiatalokat Észak- és Dél-Amerikából egyéves ingyenes képzésre, amihez némi ösztöndíjat is adnak (és ezt a most a Balassi Intézethez tartozó programot sem lehetne baloldali elkötelezettséggel vádolni, hiszen a Külföldi Magyar Cserkész Szövetség toborozza a gyerekeket). Ezen felül 2012-ben 25 millió forintot szántak ReConnect címmel egy hasonló programra, amelynek keretében egy tucat fiatal látogathatott két hétre Magyarországra.
Kissé más tárgyú az az ötvenmillió forintos adomány, amit a Balassi Intézet nyújtott tavaly az Indianai Egyetem egyik alapítványának, amelynek hozamából 1 (!) egyetemista tanulhat a bloomingtoni magyar szakon. Ez sem lenne rossz dolog önmagában, dehát nem épp ortodox megoldás Lázár György szerint, aki a Galamuson keveredett vitába néhány, részben a programhoz valamilyen módon kötődő tudóssal (itt).

Sajátos viszont, hogy ebbéli tevékenységében a kormány elsősorban az USA-ra összpontosít - hol van itt kérem a keletnek fordulás, hol van Kína, Kazachsztán és Azerbajdzsán?

http://nol.hu/belfold/negymilliard_forint_magyarorszag_baratainak

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr174960331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása