Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A nyiszálásmentesség napja

2013. május 12. - szekularisfigyelo

Elég komoly dolog, amikor felnőttek vallási hivatkozással (elkerülhető) fájdalmat okozva és kellemetlen mellékhatásokat kockáztatva megcsonkítják gyermekeik nemi szervét. Május 7-én volt egy éve, hogy a kölni közigazgatási bíróság kijelentette, a gyermek orvosi indoklás nélküli műtétje nem egyeztethető össze a gyermek jólétével.
A német parlament azóta törvényben rögzítette, hogy vallási közösségek megcsonkíthatják gyermekeiket (amennyiben ez a fiúk előbőrére korlátozódik). Igaz, a német alaptörvény a gyermekeket vallási hovatartozástól függetlenül védi, így (remélhetőleg) idő kérdése, hogy megszűnjön ez a zsidóságot és iszlámot egyesítő gyakorlat, és az ilyesféle műtétekkel meg kelljen várni a gyermek nagykorúságát.
Ennek meggyorsítására több szervezet (a gyerekorvosok szövetsége, a Terre des Femmes, az ex-muszlimok, a Pro Familia és mások) együtt tüntetett a kölni bíróság épülete előtt.

http://www.ibka.org/node/1268

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr115295835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása