Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A pápa, limburgi beosztottja és a pénz

2013. október 12. - szekularisfigyelo

A limburgi püspök, Franz-Peter Tebartz-van Elst viselt dolgai a magyar sajtó ingerküszöbét is megütötték. A püspök azzal vívta ki nyája nemtetszését, hogy kicsit sok pénzt költött a konferenciaközponttal egybekötött püspöki rezidencia felújítására, de ezen kívül sikerült eskü helyett tett nyilatkozatban hazudnia, amiért a német ügyészség eljárást folytatott: a pompás püspök azt nyilatkozta, az újságírók nem keresték azzal kapcsolatban, hogy első osztályon repült volna Indiába egy segélyprojekt helyszíni szemléjére. Azóta viszont bebizonyosodott, hogy hamisan nyilatkozott, és az eskü helyett tett nyilatkozatával szemben az újságíró kérdésére letagadta, hogy első osztályon repült volna.
A legújabb hír a németeket hetek óta szórakoztató ügyben, hogy az ügyészség is vizsgálja, hogy csalás miatt eljárást kell-e indítania a püspök ellen.
A katolikus egyház tagjai között is vannak, akik lépnek: mégpedig kifelé az egyházból. Limburgban általában kétnaponta lép ki egy tag, a múlt csütörtökön az átlagos napi 0,5 kilépés 20-ra emelkedett. A történet bejárta a világot (a részleteket l. a Spiegelre mutató linkben, ahonnan linkek visznek tovább a világ minden tájára).
A Hírcsárda német társa, a Postillon máris jelentette, hogy a püspök 5 millió euróért gyóntatószéket építtet, hogy közzé tudja tenni az egyházmegye pénzügyeit, igaz, az elefántcsontfaragások elkészítésének az időigényessége miatt erre legkorábban négy év múlva kerülhet sor.
Pénteken a német köztévé szatírahírműsora is a limburgi katolikus püspök ügyeivel foglalkozott – aki tud németül, itt nézheti:

http://index.hu/kulfold/2013/10/11/maga_fele_hajlott_a_nemet_puspok_keze/
http://www.focus.de/panorama/welt/tid-34062/skandal-um-limburger-bischof-vermoegensverwalter-tebartz-van-elst-zeigt-wie-ein-feigling-auf-andere_aid_1126844.html
http://www.dradio.de/nachrichten/201310110600/7
http://blasphemieblog2.wordpress.com/2013/10/11/mehr-kirchenaustritte-dank-bischof-tebartz-van-elst/
http://www.spiegel.de/panorama/tebartz-van-elst-medienecho-auf-skandalbischof-aus-limburg-a-927345.html
http://www.der-postillon.com/2013/10/limburger-bischof-lasst-beichtstuhl-fur.html
http://blasphemieblog2.wordpress.com/2013/10/12/heute-show-franz-peter-tebartzwas-kostet-die-welt-van-elst/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr365565184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása