Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Bántalmazó diplomáciai immunitással

2014. január 15. - szekularisfigyelo

Hangosan kikelt a lengyel katolikus egyház a „gender-ideológia” ellen, amelyről mindenféle rémmeséket terjesztenek. Pedig csak a körlevél szoft verzióját olvasták fel a templomokban december 29-én. A durvább verziót a lengyel katolikus hírügynökség korábban tette közzé – ebben azt állították, hogy a „genderideológia” a gyerekeket szexualizált lénnyé teszi és az önkielégítést, a transzszexualitást, a pedofíliát és a szexuális abúzust segíti elő és az emberiség degenerációjához vezet, tönkretéve a házasságot, a családot és a társadalmat.
A kormány esélyegyenlőségi megbízottja tiltakozott és közölte, el kellene felejteni az egyház által kitalált (és nem létező dolgot megnevező*) szót, és ehelyett az esélyegyenlőségre összpontosítani. A lányok ugyanis nem veszítik el nemüket attól, hogy esetleg autóval játszanak, netán fiatal felnőttként megtanulnak autót vezetni.
Ha már a gyermekek szexuális abúzusánál tartunk: a Vatikán elutasította a lengyel hatóságok jogsegélykérelmét, így a Vatikán volt nagykövete a Dominikai Köztársaságban, Jozef Wesolowski érsek vatikáni állampolgárként továbbra is a Vatikán védelmét élvezi. A Vatikán hangsúlyozta, hogy az érsek diplomáciai immunitást is élvez, de tovább nem kommentálta az ügyet.
Mindeközben nemcsak Magyarországon használnak EU-s pénzeket kiszolgáltatott helyzetben lévő nők sarokba szorítására, hanem Lengyelországban is. Ott az Opus Dei konzervatív-katolikus szervezet, egy amolyan világi szerzetesrend az EQUAL programból kapott több, mint negyedmilliárd eurót helyiségei felújítására azzal, hogy a munkaerőpiaci integrációt elősegítő programokat szervez (az EQUAL program célja a munkaerőpiaci egyenlőtlenségek enyhítésére irányuló programok támogatása volt). A munkaerőpiaci integrációt az Opus Dei a nők esetében amolyan házicselédi munkakörben képzeli el: 16-24 éves nőknek főzést, takarítást, mosást és vasalást tanítottak.
Közben egy új sztriptízklub borzolja a varsóiak kedélyét: a belvárosi klub a székesegyház látótávolságában és egy másik templommal szemben található a sétálóutcában. A székesegyház plébánosa közös imát akar szervezni a klub ellen, a klubban szemben található plébános is ízléstelennek tartja a műintézményt, de a partizánok is ki vannak akadva: a klub épülete fontos szerepet játszott a második világháborúban a varsói felkelés idején.

(* Ha valaki nem járatos a témában: a "gender" szót a társadalomtudomány használja a "nem, ahogyan az a társadalomban megjelenik" kifejezéssel leírható jelenségre.)

http://nol.hu/kulfold/20140104-szoknyas_kisfiukkal_riogatnak
http://www.deutschlandradiokultur.de/kulturnachrichten.265.de.html?drn:date=2013-12-30&drn:time=14%3A30&drn:pos=3
http://www.heise.de/tp/blogs/6/155615
http://blasphemieblog2.wordpress.com/2014/01/01/polen-regierungsbeauftragte-weist-hirtenbrief-gegen-gender-ideologie-zuruck/
http://hpd.de/node/17547
http://religion.orf.at/stories/2624464/
http://www.rundschau-online.de/aus-aller-welt/-geschmacklos--striptease-club-bei-dom-sorgt-fuer-unmut,15184900,25845348.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr935753004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása