Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Harminc év vetélésért

2017. augusztus 17. - szekularisfigyelo

El Salvadorban egy újabb fiatal nőt ítéltek hosszú börtönbüntetésre, mert elvesztete magzatát. Evelyn Hernandez középiskolai tanulót egy helyi bűnbanda egyik tagja kényszerítette arra, hogy a "barátnője" legyen, a lány erőszak következtében lett terhes és folyamatos szexuális erőszaknak volt kitéve. A terhességet nem vette észre, tavaly tavasszal, a nyolcadik hónapban halva született a gyerek, az eszméletlenül a budiban fekvő Hernandezre anyja talált rá. Az egészségügyi személyzetet törvény kötelezi minden gyanús eset bejelentésére, így Hernandezt a kórházból börtönkórházba vitték. Azzal az indoklással ítélték most harminc év börtönre, hogy a terhesgondozás elmulasztása gyilkossággal egyenlő. Az nem derült ki, hogy a magzat halva született-e, vagy szülétés közben halt meg. 
El Salvador az abortuszt 1997-ben tiltották be a katolikus egyházhoz kötődő csoportok nyomására; jelenleg is több, elsősorban szegény, a magzat elvetélése vagy születés körüli halála miatt több évtizedre elítélt nő ül börtönben. 

https://www.theguardian.com/global-development/2017/jul/06/el-salvador-teen-rape-victim-sentenced-30-years-prison-stillbirth 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3412756868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása