Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Re: Eluana Englaro

2009. február 11. - szekularisfigyelo

Február 9-én meghalt Eluana Englaro. Gyors volt: az orvosok úgy gondolták, akár két hétig is eltarthat haldokolása, de a mesterséges táplálás felfüggesztése után Englaro meghalt. 

A bíróság megállapította, hogy a mesterséges táplálás (mivel orvosi szaktudást igényel) orvosi beavatkozásnak minősül, amelyet bárkinek joga van visszautasítani. Englaro pedig még balesete előtt, egy komában fekvő barát meglátogatása után nyilatkozott erről, így a bíróság arra a következtetésre jutott, Englaro akarata alapján megszüntetendő a mesterséges táplálás. 

A jobbos többségű parlament és Berlusconi a Vatikánnal összhangban rendeletben próbált közbeavatkozni, de az elnök, Giorgio Napolitano nem volt hajlandó közreműködni. arra hivatkozott, hogy a hatalmi ágak szétválasztása sérthetetlen és ő nem másíthatja meg a bíróság ítéletét. Pedig még a Vatikán is telefonált neki. Az egészben az undorítóság pálmáját egyértelműen maga Berlusconi viszi, aki azzal indokolta beavatkozását, hogy Englaro akár még gyereket is szülhetne - nő=szülőgép. 

Történet a témához: http://mertmegerdemled.blog.hu/2009/02/11/eutanazia_hazilag10 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr31937379
süti beállítások módosítása