Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Nem ismer tréfát a Vatikán...

2009. július 17. - szekularisfigyelo

...legalább ami a pápa szavainak jelentőségét illeti. Roberto Balducci, az olasz állami tévé munkatársa ezért a tudásért álláával fizetett: miután adásban arra a hírre, miszerint XVI. Benedek pápának a francia határán töltött nyári vakációján két macska is társaságot nyújt majd, olyasmit talált megjegyezni (ráadásul - régi vatikáni tudosítóról lévén szó - valószínűleg minden sértő szándék nélkül), hogy legalább lehetne négy, akinek még van elég türelme, hogy meghallgassa szavait. Az ügy pikantériáját talán az adja, hogy a hír aláfestésére olyan képeket használtak, amelyen az esti áldásra összegyűlt Szent Péter téri hívők nem éppen tömeget alkotnak. 
Az olasz ateisták szövetsége mindenesetre kifejezte szolidaritást az elbocsátott riporterrel és felkérte blogjának olvasóit, tiltakozzanak az állami tévénél az elbocsátás ellen éppen azért, mert a vatikáni tudosítónak aligha állt szándékában megsérteni bárkit is. 

http://www.repubblica.it/2009/07/sezioni/esteri/benedetto-xvi-35/servizio-tg3/servizio-tg3.html
http://www.uaar.it/news/2009/07/15/papa-quattro-gatti-giornalista-sospeso-gli-atei-indignano-solidarizzano/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr621249993
süti beállítások módosítása