Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Mártírgyártás államköltségen

2009. július 27. - szekularisfigyelo

Még júniusban meggyilkoltak két fiatal német hittérítőt Jemenben. Az ország lakosságának 99%-a muszlim és bár a más vallásúakat nem akadályozzák a vallás gyakorlásában, a legfőbb jogforrás a saría, amely halállal bünteti a kitérést, és az ország törvényei is büntetik mind a hittérítést, mind a muszlimok más hitre való áttérését. A jelenlévő keresztény szervezetek így szigorúan a szociális szolgáltatások nyújtásokra korlátozzák tevékenységüket. A két, 24 illetve 26 éves nő pedig bibliaiskolai gyakorlatra utazott az iszlám ország azon részére, ami felvetette azt a kérdést, az iskola vajon nem legalább részben felelős-e a két nő haláláért. 
Az eset kapcsán azonban arra is fény derült, hogy a fundamentalista evangélikus "bibliaiskolák" milyen állami támogatásban részesülnek, miközben tantételeik részben ellentétesek az alkotmánnyal. A "Brake" bibliaiskola, amelyben a két nő képezte magát, azzal hirdeti magát, a hallgatók olyan vissza nem térítendő állami ösztöndíjra jogosultak, ami a szakképzés megszerzését segíti nappali tagozaton (a munkával párhuzamos képzést kizárja), és a vonatkozó törvény a "lelkész" és "kántor" szakképesítés mellett a "hittérítőt" is felsorolja. Az iskola eleve csak olyan hallgatókat vesz fel, akik már rendelkeznek érettségivel vagy szakképesítéssel, és a diákok a tanulás mellett dolgoznak mint gyerektérítők, vallási közösségek vezetői és munkatársaiként, sőt prédikátorként vagy hittérítőként - mind olyan feladatok, amelyek előfeltételezik a szakirányú képzettséget.

http://www.neues-deutschland.de/artikel/151941.missionare-auf-staatskosten.html
http://hpd.de/node/7477
http://ibka.org/node/881
http://www.bafoeg-aktuell.de/cms/bafoeg/schueler-bafoeg.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr871269012
süti beállítások módosítása